Kurca Regatta, 2008.07.12
Dátum: 2008-08-13 19:45:17
Kurca regatta, Szentes


Szerző: Ancsi


A csapat nagy része már a pénteki napon Szentesre érkezett, mi Líviával szombat délelőtt éppen a nagysikerű Bugyborék csapat első futamára értünk oda.

Az idő nagyon jó volt, igazi nyár, a rajtnál a kellemes árnyékban sörpadokat, mobil büfét és kb. 40-50 embert találtunk. Szóval családias volt a rendezvény. A végén számunkra is kiderült, hogy 62 résztvevő volt a versenyen.A szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően a 400 méteres futamot elvesztettük. Bezzeg, ha a pálcikaemberekkel kerültünk volna egy futamba, edzhettünk volna a döntőre! A csapat tagjai: Pista, Németh Krisztián, Gergő és Mikolás Zoli voltak.

A vigaszágas futamot annak rendje, s módja szerint megnyertük, sajnos az időeredmény azonban nem volt elég a döntőbe kerüléshez. A csapatot Pista és Gergő helyett ez alkalommal Zsófi és Lívia erősítette.
Ezen kívül a kormányos versenyben Pista indult. Sajnos (lehet, hogy az élősúlyoknak köszönhetően- Fáy Zsuzsa, Eszterhai Zsófi, Brigi, Nóri  ) nem sikerült dobogós helyezést elérnie.A rendezvény egyik szakmai csúcspontja Tibi bácsi, a 71 éves legidősebb ladikos versenyző teljesítménye volt a ladikos versenyben, aki az első méterek után egyenesen célbe vette a bokrokat.

A futamok végeztével Badár Sándor szórakoztatta a nagyérdeműt, akivel készült néhány közös fotó.
A versenyprogram kiegészült még politikus és író, újságíró, sportoló hajók összecsapásaival.

Este a szervezők nagyon finom pörkölttel látták vendégül a résztvevőket. Elég sokan voltak, mi pedig vártuk társaságunk nagyobbik részét, így a szerencsétlen vacsorázni akarókat elhessegettük asztalunktól. Így járt szegény Tibi bácsi is, és így nem részesült asztaltársaságunkból. Pulai Imre annál többet kapott belőle, merthogy neki természetesen szorítottunk helyet a hírességekkel fotózkodók legnagyobb örömére.  Az esemény dokumentálása természetesen megtörtént.

A vacsora után Kőhalmi Zoltán művész úr fellépésén szórakoztunk, akivel szintén készült néhány fotó, majd bezárt a bazár.
A kempingben még folytattunk a laza borozgatást, Zsófi egyszemélyes diszkót nyomott, majd nyugovóra tértünk.

Másnap voltak a döntők, megnéztük őket, sajnos itt már nem volt szerepünk.

Történt egy sajnálatos eset, hogy az egyik csapat az előre elmondott szabályokat (miszerint ne vágjanak be a másik hajó elé, amit a pálya egy bizonyos pontján könnyű volt megtenni az oldalszélnek és a szűk szakasznak köszönhetően) megszegte, reklamált és nem fogadta el a bírói döntést. Ezek után fogták magukat, a kenujukat és hazamentek.

Úgy érzem, ez a csapat sajnos nem érezte meg a rendezvény szellemiségét, hogy ez egy kellemes időtöltés mindannyiunknak, nem az olimpia, nem kell véresen komolyan venni. Sokkal fontosabb, hogy a családias légkörben fair versenyzéssel együtt legyünk.
A rendezvényt páran még megfejeltük egy estével Miskolcon, a Kaláka fesztiválon. Itt Lovasi Andrással már nem fotózkodtunk le.

Mindent egybe véve nagyon jól sikerült a hétvége, Szentes nagyon jó hely, békés, nyugodt és szép. Mindenkinek ajánlom!
A hír tulajdonosa: Bugyborék Vízitúra és Szabadidõsport Egyesület
www.bugyborek.hu

A hír webcíme:
www.bugyborek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=27